STUUR ME een Whatsapp-bericht: 

Have courage, my dear heart

Kinderen | Hooggevoelig & HB

Ongeveer 20% van de mensen is hooggevoelig. Hooggevoelige personen hebben een intensere en diepere verwerking van hun belevingswereld. Ze horen, voelen en nemen meer waar dan gemiddeld. Hierdoor worden ze ook frequenter en intenser geconfronteerd met emoties – van zichzelf èn van anderen. Daarmee is de kans dat een vervelende situatie onvoldoende verwerkt wordt, en zich vastzet als een patroon, ook groter.

Hoogbegaafde kinderen met intense emoties
Ook hoogbegaafde (HB) kinderen verwerken hun ervaringen anders dan gemiddeld. Daardoor hebben ze vaak wat extra sociaal emotionele ondersteuning nodig. Dit gaat meestal over dingen als: hoe verwerk ik elke dag alle prikkels, ik doe het niet goed, andere kinderen begrijpen me niet zo goed, ik ben bang om fouten te maken op school of niet goed in slaap kunnen komen.

Mijn ervaring met HB-kinderen
Zelf ben ik moeder van drie zgn. ‘uitzonderlijk hoogbegaafde’ kinderen (UHB). Dagelijks leren zij me hoe ik het beste kan omgaan met de mooie en lastige dingen van intense emoties, al dan niet verwerkt. Thema’s als onderpresteren, faalangst, perfectionisme, zichzelf wegcijferen, doorzettingsvermogen, grenzen stellen en groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn bekende issues bij ons thuis.

Meer weten?
Als je meer wilt weten over hooggevoeligheid, google dan bijvoorbeeld op het werk van Elaine Aron, Elke van Hoof en spiegelneuronen.

Have courage, my dear heart

Hooggevoelig & HB

Ongeveer 20% van de mensen is hooggevoelig. Hooggevoelige personen hebben een intensere en diepere verwerking van hun belevingswereld. Ze horen, voelen en nemen meer waar dan gemiddeld. Hierdoor worden ze ook frequenter en intenser geconfronteerd met emoties – van zichzelf èn van anderen. Daarmee is de kans dat een vervelende situatie onvoldoende verwerkt wordt, en zich vastzet in je systeem als een patroon, ook groter.

Hoogbegaafdheid
Ook hoogbegaafde (HB) kinderen verwerken hun ervaringen anders dan gemiddeld. Daardoor hebben ze vaak wat extra sociaal-emotionele ondersteuning nodig. Dit gaat meestal over dingen als: hoe verwerk ik elke dag alle prikkels, andere kinderen begrijpen me niet zo goed, ik ben bang om fouten te maken op school of niet goed in slaap kunnen komen.

Mijn ervaringen
Zelf ben ik moeder van drie zgn. ‘uitzonderlijk hoogbegaafde’ kinderen (UHB). Dagelijks leren zij me hoe ik het beste kan omgaan met de mooie en lastige dingen van intense emoties, al dan niet verwerkt. Thema’s als onderpresteren, faalangst, perfectionisme, jezelf wegcijferen, doorzettingsvermogen, grenzen stellen en groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn bekende issues bij ons thuis. Deze ervaringen en kennis gebruik ik natuurlijk volop in mijn praktijk.

Meer weten?
Als je meer wilt weten over hooggevoeligheid, google dan bijvoorbeeld op het werk van Elaine Aron, Elke van Hoof en spiegelneuronen.